Accomodation made easier In English

Stord & Omegn

Stord har lang historie innen sjøfartsbygging og verftsdrift, og er i dag en stor aktør innen utvikling samt utbyggingen av den norske offshore-næringen. Mange store kontrakter havner her, og det er natulig for verftene å sikre seg arbeidskraft. Området har et attraktivt arbeidsmarked og er en trivelig og god plass å bo.

Sentrum Sør - Heiane

Sentrum Sør ( Kværner, Heiane, Valvatne, Horneland) Område ca 2-6 km sør for sentrum. Her er Heiane «Handlebyen» på Stord med bla. Heiane Storsenter, bilforretninger, møbelforettninger og store daglivarebutikker. På Heiane er det pr i dag ca 130 små og store bedrifter lokalisert.

Det er ogås barnehager, barneskole og fotballbane, samt korte avstander til både Sagvåg, Sunnhordland lufthavn, Sagvåg og Leirvik sentrum.

 

I dette området ligger Kværner, Wartsila, Apply og mange andre bedrifter.

 

Coast Apartments har ca 30 studio leiligheter i forbindelse med Heiane Storsenter. Leilighetene er både til ukesleie og månedsleie.

Se mer - Studioleiligheter Heiane storsenter

 

Avstander

 

Kværner ca 1,5 km ( fra Heiane ) - Sagvåg 4 km - Apply Leirvik 6 km - Sentrum ca 4 km.

 

Det er korte avstander og gode bussforbindelser til både sentrum, Kværner og Sagvåg.

Kystbussen mellom Stavanger, Haugesund og Bergen har avstigning på E39 ved Heiane.

 

Fritid

Det er gode rekreasjonsmuligeter i området med bla. turløyper i Landåsen og Skjepåsen, skogsterreng, strender og svaberg. Det er flere treningssentre, bowling og kafeer.

Det er godt turterreng, flotte badestrender og fiskemuligheter.

Korte avstander til sentrum med basseng, skøytebane, racerthaller og få minutter i bil til Haga med golfbane.